Celula de criza pentru controlul activitatilor nucleare

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a cerut public, astazi, Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) sa constituie o celula de criza si sa prezinte evaluari la interval de 12 ore, el precizand ca a facut astfel de cereri si telefonic si pe fax.

"Am avea nevoie pentru calibrarea unei reactii eficiente sa avem un buletin de specialitate in timp real", a mai spus Baconschi, potrivit Mediafax.

El a spus ca va propune o HG joi, in Guvern, pentru a avea o rezerva financiara pentru eventuala evacuare a unor romani din Japonia care nu ar putea sa plece pe curse de linie.

Situatia grava de la centrala nucleara Fukushima din Japonia ridica semne de intrebare cu privire la siguranta centralelor nucleare din intreaga lume. Nemtii au inchis deja sapte centrale, iar Romania, cu un grad ridicat de producere a seismelor si cu o centrala nucleara la Cernavoda, nu este mai la adapost de aceste nelinisti.

Doi specialisti in fizica nucleara explica pentru cititorii wall-street.ro ce s-a intamplat in Japonia si daca este cazul sa ne facem griji pentru centrala nucleara de la Cernavoda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri