Fostul procuror Ciprian Nastasiu le-ar fi spus oficialilor americani ca Patriciu si Hayssam sunt suspectati de afaceri ilegale cu petrol si arme, scrie Evenimentul Zilei.

O telegrame atribuita Ambasadei SUA relateaza o intalnire din 2006 intre un oficial al misiunii diplomatice si procurorul Ciprian Nastasiu (pe atunci procuror DIICOT), in care acesta citeste dintr-un dosar la care lucra si care ii viza pe Dinu Patriciu si pe Omar Hayssam, "suspectati de implicare in traficul cu arme in legatura cu importuri de petrol din Irak". La intalnire a luat parte si purtatorul de cuvant al Parchetului General din acea perioada, Robert Cazanciuc.

In Romania, statisticile arata ca aproape trei sferturi din cheltuielile totale ale unei gospodarii sunt alocate cheltuielilor de consum, dintre care o pondere de 41% o detin cheltuielile cu produse alimentare si bauturi nealcoolice, scrie Gandul. Pe de alta parte, o pondere ridicata in cheltuielile gospodariilor romanilor sunt legate de locuinta - apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei.

Citeste si:

CFR a gasit solutia pentru lipsa pasagerilor, scriu jurnalistii de la Romania libera. Compania va majora pretul biletelor. Viitoarele scumpiri ale biletelor de tren si metrou nu vor mai fi limitate de rata inflatiei.

Ministerul Transporturilor, care poate in prezent sa majoreze tarifele doar cu avizul Consiliului Concurentei si doar proportional cu inflatia, spune ca e obligat sa renunte la mecanismul actual deoarece cele doua societati nu au mai primit in ultimii ani subventii la valoarea necesara desfasurarii optime a activitatii lor. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, majorarile de tarife vor avea loc mai simplu: doar pe baza unui ordin de ministru.

Industriile si domeniile care fac acum cele mai multe angajari, scrie Money.ro. In varful clasamentului industriilor care au acum cele mai multe pozitii vacante se afla textilele, potrivit cifrelor comunicate de ANOFM. Toate joburile ofertate acum de companiile din industria de profil vizeaza exclusiv muncitorii necalificati. Vanzarile, relatii cu clientii si industria de comunicare au cele mai multe joburi disponibile acum, daca ne raportam la cifrele din piata de recrutare online. Pentru cele mai multe joburi din vanzari, client service si comunicare se recruteaza candidati licentiati si cu experienta.