Geoffrey Robertson, avocatul lui Julian Assange, fondatorul site-ului de dezvaluiri politice si economice WikiLeaks, crede ca Ion Iliescu a avut cea mai buna opinie despre scandalul telegramelor aparute in ultimele zile despre Romania.
Robertson a apreciat mai ales declaratia prin care fostul presedinte al Romaniei declara ca "lipsa de personalitate si decenta nu are culoare politica". Iliescu a fost intrebat cum comenteaza faptul ca printre cei care au facut informari oficialilor SUA au fost membri PSD.

"Mie nu imi place barfa nici cand este facuta de oameni simpli, daramite de niste oameni cu pretentii. Merg ca niste oameni fara personalitate, sa barfeasca cu diplomati straini”, a afirmat Iliescu, conform Mediafax.

Telegramele sunt din perioada anilor 2004-2009 si fac referire la situatia politica din Romania.

Geoffrey Robertson (65 de ani) a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Robertson este specialist in relatii internationale si drepturile omului, consilier al Coroanei Britanice si profesor la Universitatea din Londra. De asemenea, este membru al Consiliului de Justitie al Natiunilor Unite.

Din decembrie anul trecut avocatul de origine australiana il apara pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks fiind arestat in Marea Britanie in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala.

In februarie, autoritatile londoneze au decis ca Assange poate fi extradat in Suedia, insa la inceputul lui martie, fondatorul Wikileaksa facut apel impotriva extradarii sale.

“Site-ul ii informeaza pe oameni despre lucrurile pe care conducatorii lor nu le spun”, a explicat Geoffrey Robertson (foto).

El spune ca exista mai multe principii pe care Wikileaks le respecta si pentru care site-ul nu poate fi acuzat de spionaj.

Printre acestea se numara faptul ca cetatenii au dreptul sa stie ce fac autoritatile, ca Guvernul este obligat sa apere acele informatii care sunt secrete de stat sau faptul ca site-ul nu fura si nici nu ofera mita pentru a face rost de date.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri