Robertson a apreciat mai ales declaratia prin care fostul presedinte al Romaniei declara ca "lipsa de personalitate si decenta nu are culoare politica". Iliescu a fost intrebat cum comenteaza faptul ca printre cei care au facut informari oficialilor SUA au fost membri PSD.

"Mie nu imi place barfa nici cand este facuta de oameni simpli, daramite de niste oameni cu pretentii. Merg ca niste oameni fara personalitate, sa barfeasca cu diplomati straini”, a afirmat Iliescu, conform Mediafax.

Telegramele sunt din perioada anilor 2004-2009 si fac referire la situatia politica din Romania.

Geoffrey Robertson (65 de ani) a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Robertson este specialist in relatii internationale si drepturile omului, consilier al Coroanei Britanice si profesor la Universitatea din Londra. De asemenea, este membru al Consiliului de Justitie al Natiunilor Unite.

Citeste si:

Din decembrie anul trecut avocatul de origine australiana il apara pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks fiind arestat in Marea Britanie in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala.

In februarie, autoritatile londoneze au decis ca Assange poate fi extradat in Suedia, insa la inceputul lui martie, fondatorul Wikileaksa facut apel impotriva extradarii sale.

“Site-ul ii informeaza pe oameni despre lucrurile pe care conducatorii lor nu le spun”, a explicat Geoffrey Robertson (foto).

El spune ca exista mai multe principii pe care Wikileaks le respecta si pentru care site-ul nu poate fi acuzat de spionaj.

Printre acestea se numara faptul ca cetatenii au dreptul sa stie ce fac autoritatile, ca Guvernul este obligat sa apere acele informatii care sunt secrete de stat sau faptul ca site-ul nu fura si nici nu ofera mita pentru a face rost de date.