Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a cerut constructorilor autostrazii Timisoara - Arad sa "inceteze sa mai inventeze pricini" ca sa intarzie lucrarile, afirmand ca dupa cum decurg acestea nu crede ca autostrada va fi terminata la timp.

"Ce va cer tuturor si o sa spun in continuare public este sa incetati sa mai inventati pricina de oprit contractele si de facut claim-uri. Ori lucrati sanatos si serios, asa cum lucrati pe la dumneavoastra acasa, ori daca nu ni se despart drumurile, pentru ca inseamna ca in Romania nu stim sa lucram la fel de bine si la aceleasi standarde ca in tarile din care proveniti", le-a spus Boagiu constructorilor autostrazii Timisoara - Arad, informeaza Mediafax.

Ea a afirmat ca firmele care lucreaza la constructia de autostrazi in Romania au "niste obiceiuri proaste" ce tin de "claim-uri, extensii de timp si schimbari de solutii".

"Nu mai avem timp de stat", a afirmat Boagiu.

Intrebata de jurnalisti daca este multumita de stadiul lucrarilor la autostrada Timisoara - Arad, Boagiu a raspuns ca nu.

"Nu, faptul ca este executata doar 44 la suta si cu ochiul meu de constructor spun ca nu cred astazi ca asa cum arata vor reusi sa o termine dupa cum sunt mobilizati", a spus Boagiu, precizand ca autostrada Timisoara - Arad ar trebui data in folosinta la finalul anului 2011, lucrarile urmand sa fie finalizate in trimestrul doi al anului viitor.

Boagiu a spus ca intelege ca firmele de drumuri vin in Romania ca sa faca profit, dar si Guvernul doreste sa faca profit, acest lucru insemnand ca lucrarile la cei peste 200 de kilometri de autostrazi sa fie terminate la timp si fara costuri suplimentare.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat, vineri, la Timisoara, terminalul non-Schengen al aeroportului, care a fost deschis, vineri, pentru cursele interne, pana la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Totodata, ministrul a inspectat lucrarile la autostrada Timisoara - Arad.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si