MDRT va licita pana la finele lunii ultimele pachete de reabilitare a drumurilor judetene

Ministerul Dezvoltarii Regionale (MDRT) va lansa, in doua saptamani, licitatii pentru ultimele 19 pachete de lucrari de reabilitare a unor drumuri judetene incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), la o valoare maxima de 100 milioane euro fiecare.

"Fiecare pachet are o valoare de 100 milioane de euro si ii asteptam pe toti cei interesati. Ne-am dori ca foarte multe companii de constructii sa participe si sa poata veni cu finantarea", a declarat la un forum pe tema infrastructurii ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea (foto).

In total PNDI contine 20 de pachete de drumuri judetene care urmeaza sa fie modernizate, scrie Mediafax.

Primul pachet de drumuri, din judetele Botosani si Suceva, a fost scos la licitatie saptamana trecuta. Licitatia vizeaza reabilitarea a 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din cele doua judete. Costurile maxime estimate sunt de 208 milioane lei pentru drumurile din Botosani si de 360,4 milioane lei pentru cele din Suceava.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta indicatorii tehnico-economici in valoare totala de 958 milioane lei pentru lucrari de drumuri in cadrul proiectului "10.000 km drumuri judetene si de interes local".

Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritatile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor.

Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat in perioada 2011 - 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului, in baza unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern in noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri