Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu, raporturile de munca ale acestuia cu Administratia Prezidentiala urmand sa inceteze, incepand cu data de 1 mai, prin acordul partilor, potrivit Presedintiei.

Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, de Administratia Prezidentiala, incepand cu data de 1 mai 2011 vor inceta, "prin acordul partilor", raporturile de munca ale lui Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, 28 aprilie, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu, mentioneaza sursa citata.

Sebastian Lazaroiu ocupa pozitia de consilier prezidential, la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratia Prezidentiala, din 2007.

Lazaroiu a precizat, intr-o declaratie remisa Mediafax, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale. "Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", a mentionat el.

Intr-un interviu publicat in urma cu cateva zile, Sebastian Lazaroiu a declarat ca, in timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din Uniune vor fi absorbite in 10-15 ani de partidele politice romanesti, afirmatiile fiind criticate de lideri ai UDMR.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, joi, ca nu i-a placut deloc declaratia consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, care a afirmat, intr-un interviu, ca Uniunea este o formatiune tolerata. "Nu mi-a placut deloc aceasta declaratie si sper sa nu fie vorba de un mesaj voalat sau amenintare indirecta, fiindca UDMR este prezenta in viata politica romaneasca si in Parlamentul Romaniei nu prin bunavointa si prin mila altora, prin mila altor formatiuni politice, ci prin voturile maghiarilor din Romania, un numar consistent de voturi si o vointa clara a comunitii maghiare de a o reprezenta in Parlament", a spus el. Intrebat daca declaratiile lui Sebastian Lazaroiu ar putea fi, de fapt, un mesaj voalat al presedintelui Traian Basescu, Marko a spus ca personal nu ii place sa speculeze "substratul unor declaratii".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si