Astfel, castigul salarial mediu net din iunie 2011 a urcat cu 16% in sanatate si asistenta sociala, cu 14,6% in invatamant si cu 10,1% in administratia publica.

De asemenea, tot in sectorul bugetar au fost inregistrate cresteri si fata de luna mai a acestui an, cea mai mare, de 1,3%, fiind in sanatate si asistenta sociala, ca urmare a platii sumelor restante in unele unitati din

domeniul asistentei sociale, ori a disponibilizarii personalului cu castiguri salariale mici din aceste unitati.

Si in administratie publica castigurile au urcat usor din mai pana in iunie, cu 0,4%, ca urmare a platii sumelor din alte fonduri in unele unitati ori a decontarilor in avans a concediilor de odihna.

Citeste si:

Pe ansamblul economiei, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1472 lei, in crestere fata de luna anterioara

cu 14 lei (1,0%), in timp ce castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2026 lei, cu 0,9% mai mare decat luna precedenta.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (3948 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (866 lei).

In iunie, in majoritatea activititilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna mai 2011 ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou) ori realizarilor de productii si incasarilor mai mari.