Premierul Emil Boc a declarat, potrivit Mediafax, ca in privinta politicilor fiscale si guvernamentale cuvintele de ordine sunt "precautie si moderatie", el aratand ca pietele internationale nu sunt calme, dar Romania are avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice determinate de masurile luate anul trecut.

"Cuvantul de ordine este acela de precautie si moderatie in tot ce inseamna politici fiscale si politici guvernamentale. Pietele internationale nu sunt calme, situatia nici din America nici din Europa nu este inca stabila din punct de vedere economic. Noi avem avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice determinate de masurile de anul trecut, dar nu avem voie sa facem niciun exces care sa compromita aceasta stabilitate, nici in politica fiscala, nici in politica monetara si evident trebuie sa fim atenti la ceea ce se intampla cu pietele internationale de care depindem in mod foarte clar", a precizat Emil Boc inainte de sedinta BPN, intrebat in legatura cu criza mondiala.

El a spus ca tara noastra poate trece prin aceasta perioada dificila cu "echiliburu si prudenta".

Premierul a mentionat ca "lucrurile in tara sunt sub control" si ca nu trebuie facut niciun pas inapoi pe linia reformelor.

De asemenea, Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca Romania trebuie sa fie putin ingrijorata in legatura cu criza mondiala, el subliniind insa ca tara noastra se afla intr-o situatie buna, deoarece autoritatile au fost prudente.

Citeste si:

Intrebat in legatura cu al doilea val al crizei mondiale, Ialomitianu a declarat: "Cred ca trebuie sa fim putin ingrijorati, pentru ca economia Romaniei este dependenta de economia altor tari, dar eu cred ca suntem intr-o situatie buna, pentru ca am fost prudenti. Am dat bani pentru investitii, am redus cheltuielile curente, deci avem o stabilitate la nivel macroeconomic".

El a adaugat ca autoritatile romane trebuie sa fie prudente in continuare.

Discutii in coalitie

Si prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat ca in coalitie s-a discutat dimineata, despre criza mondiala si despre necesitatea mentinerii procesului de reducere a deficitului.

"Am discutat in coalitie despre criza mondiala si despre faptul ca trebuie sa fim precauti si sa luam deciziile corecte. Am discutat sa mentinem procesul de reducere a deficitului, iar banii sa mearga catre investitii, pentru ca asta inseamna crearea de locuri de munca si crestere economica", a precizat Anastase, presedinte al Camerei Deputatilor.

Reprezentantii coalitiei majoritare s-au intrunit, luni dimineata, in sedinta saptamanala.