El a spus ca este in favoarea derularuii proiectului minier, spunand ca "orice tara care are resurse trebuie sa le foloseasca". De asemenea, el a sustinut ca prin derularea acestei investitii s-ar crea locuri de munca, anunta Mediafax.

Seful statului a mai spus ca proiectul de la Rosia Montana "sta ingropat din 1997" din cauza lasitatii oamenilor politici.

"Poate interveni si lasitatea. Am vazut-o la foarte multi oameni politici. Daca acest proiect sta ingropat din 1997 pana acum, sa stiti ca unul din motivele serioase este lasitatea oamenilor politici, care nu au vrut sa-i doara capul. Daca ne gasea in plina exploatare cresterea de pret la aur? Daca se dadea drumul la proiect din '97 ne gasea cresterea preturilor la aur in plina exploatare", a afirmat presedintele.

Presedintele a mai spus ca "este obligatoriu de renegociat" contractul pentru exploatarea miniera din localitate, dar ca nu este problema sa, iar statul are si alte parghii, pentru ca "redeventa e in lege, nu in contract".

Intrebat daca trebuie renegociat contractul pentru exploatarea de la Rosia Montana, Traian Basescu a raspuns: "Este obligatoriu de renegociat, dar nu e problema mea. Cred ca trebuie renegociat, daca nu statul are alte parghii. Sa fiti siguri de asta, ca redeventa e in lege, nu in contract".
Basescu a fost asteptat in centrul localitatii Rosia Montana, de cateva zeci de muncitori care au scandat "Vrem minerit", "Vrem sa muncim", iar unii dintre eu huiduit, seful statului spunandu-le: "Sunt ONG-uri care nu vor, dar haideti sa discutam".

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajunga la 200 de tone.

Basescu declara, recent, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana "trebuie facut", pentru ca Romania are nevoie de acesta, "dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor", seful statului adaugand ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

El mai spunea ca Guvernul "trebuie sa aiba curajul" sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut.