Volumul lucrarilor de constructii a urcat in iulie, in serie ajustata sezonier, cu 12,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pentru reparatii capitale si lucrari de constructii noi, de 32,2%, respectiv de 17%, potrivit datelor INS.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 45,3% la cladirile nerezidentiale si cu 27,7% la cladirile rezidentiale. Constructiile ingineresti au inregistrat o scadere de 1,2%, scrie Mediafax.

Fata de iunie, volumul lucrarilor in acest sector a urcat cu 3,4%, cea mai mare crestere fiind consemnata de cladirile rezidentiale, de 31,3%. Pentru cladirile nerezidentiale majorarea a fost de doar 1,5%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 7,6%.

La nivelul primelor sapte luni ale anului, volumul lucrarilor de constructii s-a diminuat cu 2,2%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-4,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-4,0%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 8,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: Necesarul de alimente al populației poate fi acoperit din surse interne
Setari Cookie-uri