Sebastian Vladescu vrea cota unica pentru actiunile provenite din Programul de Privatizare in Masa date de Nicolae Vacaroiu
In actuala lege privind impozitarea actiunilor de pe piata de capital exista doua cote de impozitare: una de 1%, care se aplica cistigurilor obtinute din transferul titlurilor de valoare detinute de catre investitori mai mult de 365 de zile, si o cota de 16%, care se aplica cistigurilor obtinute din transferul actiunilor detinute de catre investitor mai putin de 365 de zile.

Astfel, la sfirsitul anului se determina cistigul net pentru fiecare dintre cele doua categorii, urmind a se aplica cota corespunzatoare. Prevederile proiectului de modificare a Codului fiscal stabilesc o cota unica de impozitare a cistigurilor obtinute din tranzactionarea titlurilor de valoare in cuantum de 16%, indiferent de perioada de detinere a acestora. Astfel, se propune eliminarea tuturor prevederilor care stabileau aceasta detinere.

Cum va fi la cuponari

In privinta actiunilor provenite din PPM (Programul de Privatizare in Masa), actuala lege de impozitare a pietei de capital arata ca impozitul retinut de casa de brokeraj asupra cistigului generat din transferul actiunilor provenite din PPM este un impozit final. De aceea, cupoanele lui Vacaroiu erau impozitate cu 1%, plecind de la premisa ca actiunile dobindite cu titlu gratuit erau detinute mai mult de un an de catre cetateni. Proiectul de Cod fiscal elimina tratamentul diferentiat al actiunilor provenite din PPM si drept urmare, de la 1 ianuarie 2007, ele vor fi impozitate cu 16%.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5439&art=13125&cHash=9f1879302a

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri