Premierul Victor Ponta l-a invitat pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, sa participe la inaugurarea noului pod peste Dunare, de la Calafat-Vidin, programata pentru vineri, iar acesta ar fi acceptat, afirma surse guvernamentale.

Invitatia a fost adresata in conditiile in care acordul Romaniei cu Bulgaria pentru construirea podului Calafat-Vidin a fost semnat in martie 2000, cand Guvernul era condus de Mugur Isarescu, relateaza Mediafax.

La ceremonia de inaugurare va fi prezent, alaturi de premierul bulgar, si comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, proiectul fiind finantat din fonduri ISPA.

Surse citate mai afirma ca premierul Ponta l-a trimis pe vicepremierul Gabriel Oprea la fata locului inca de luni pentru a se asigura ca totul este "in grafic".

Romania si Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin in martie 2000, insa initierea proiectului a intarziat din cauza fondurilor insuficiente.

Podul de doi kilometri peste Dunare este parte a coridorului paneuropean de transport care leaga orasul german Dresda de Istanbul (Turcia).

Costurile totale ale proiectului totalizeaza 226 milioane de euro, iar angajamentul financiar al guvernului bulgar se ridica la 60,7 milioane de euro. Proiectul beneficiaza de imprumuturi si finantari gratuite de la Uniunea Europeana, Banca Europeana pentru Investitii, Agentia Franceza pentru Dezvoltare si Institutia Germana de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
BNR anunta lansarea proiectului FinTech Innovation Hub