Agentia de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala /APDAR/ va putea finaliza, in urmatoarele luni, absorbtia integrala a fondurilor alocate Romaniei pentru agricultura si dezvoltare rurala prin Programul Saparad, respectiv 1,48 miliarde de euro, gradul de absorbtie fiind in acest moment de 84 la suta, informeaza APADR.

Din fondurile totale alocate Romaniei mai sunt disponibile in acest moment 234 milioane euro, avand in vedere ritmul crescut al depunerii proiectelor de catre beneficiarii Sapard si aprobarea acestora de catre expertii Agentiei de Plati.

Pana in prezent au fost aprobate 3.190 proiecte Sapard in valoare de 983 milioane de euro. De asemenea, au mai fost depuse proiecte in valoare de 257 milioane de euro care urmeaza sa fie aprobate pentru finantare.

Potrivit APADR, in ultima perioada s-a observat o crestere spectaculoasa a numarului de proiecte Sapard depuse de potentiali beneficiari, precum si o crestere sustinuta a ritmului aprobarii si ulterior, contractarii acestor proiecte care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Incepand din 2005 si pana in prezent media lunara a proiectelor depuse a crescut de la 46 de proiecte (media inregistrata in perioada 2002 - 2004) la 160 de proiecte, media lunara inregistrata de la inceputul anului 2006 fiind de aproximativ 290 proiecte depuse spre aprobare. De asemenea, media lunara a proiectelor care au fost aprobate si ulterior contractate a crescut de la 37 proiecte contractate in perioada 2002-2004, la 108 proiecte din 2005 si pana in prezent. Potrivit APADR, de la inceputul anului 2006 s-a inregistrat o medie lunara de 200 proiecte contractate.

Diferenta intre media lunara a proiectelor depuse si a celor contractate nu reprezinta un ritm mai redus la contractare, aceasta fiind justificata de numarul proiectelor care sunt in etapa de evaluare. Trebuie mentionat si faptul ca evaluarea unui proiect si stabilirea eligibilitatii se realizeaza in doar 21 de zile, chiar daca termenul stabilit prin procedura Sapard este de 35 de zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri