Asigurarile voluntare private de sanatate vor putea fi deductibile

La propunerea ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor a aprobat ca suma de 200 euro, reprezentand prime pentru asigurari voluntare private de sanatate, sa fie deductibila anual la calculul impozitului pe venit. Totodata, aceasta suma va fi deductibila si la calcularea impozitului pe profit la angajatori.

Astfel, toti cei care au venituri de natura salariala pot avea deducerea din impozit a primelor pentru asigurarile voluntare private de sanatate. Potrivit estimarilor Ministerului Sanatatii Publice, aproape 5 milioane de romani vor putea intra in sistemul asigurarilor private de sanatate.

Masura va crea, incepand cu 1 ianuarie 2007, premizele fiscale pentru incurajarea asigurarilor voluntare private de sanatate. 'Prin acest nou sistem se va imbunatati asistenta sanitara pentru toti cei care vor opta in viitor si pentru asigurarile voluntare de sanatate, acestea fiind acum recunoscute fiscal. De asemenea, astazi am realizat o corelare intre Codul Fiscal si Legea Reformei in Sanatate care are un titlu special dedicat asigurarilor voluntare private de sanatate', a declarat, citat de Rompres, Eugen Nicolaescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri