Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va organiza, in luna mai, o licitatie pentru achizitionarea de servicii de asigurare a contingentelor de jandarmi care urmeaza sa participe la misiuni internationale in teatrele de operatii in perioada 2014-2016. Valoarea primei este estimata la 7,1 milioane lei.

Suma asigurata pentru riscul de deces al personalului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care va executa misiuni in teatrele de operatii si in afara acestora, in oricare din tarile lumii, precum si pe teritoriul national, se ridica la 80.000 de euro, potrivit unui anunt publicat de institutie pentru selectarea prin licitatie a asiguratorului, scrie Mediafax.

In cazul riscului de invaliditate de gradul I si II, polita de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro. De asemenea, limita de raspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de imbolnavire, ranire pe timpul si din cauza actiunilor de lupta, procesului de pregatire pentru lupta si indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt (mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale sau afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv), se arata in anuntul de participare publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Totodata, asiguratorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea in cuantum de pana la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile si mai putin de 3 zile) si cele pentru medicamente si tratament in suma de pana la 6.000 euro.

Licitatia va avea loc in 9 mai, valoarea primelor care urmeaza sa fie achitate fiind estimata la 7,12 milioane de lei in urmatorii doi ani pentru un numar maxim de 651 persoane. Contractul presupune achizitia de servicii de asigurare de viata necesare contingentelor de jandarmi care urmeaza sa participe la misiuni internationale in teatrele de operatii in perioada 2014-2016

Citeste si:
Business deschis din pasiunea pentru carti a tatalui
Un antreprenor si-a deschis o...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primaria care da 1,8 mil. lei pe 40 de chioscuri de flori si ziare