Guvernul a decisa sa aloce 15 milioane lei pentru construirea unui dig si alte lucrari hidrotehnice pentru raurile Vedea si Teleormanul. Proiectul urmeaza sa fie finalizat pana la sfarsitul lui august, au anuntat premierul Ponta si vicepremierul Dragnea.

Cei doi au ajuns marti dimineata la Beiu si s-au urcat intr-o barca pneumatica pentru a vizita mai multe zone inundate.
La finalul vizitei, premierul a asigurat ca banii necesari pentru lucrari care sa protejeze zone din Teleorman de alte inundatii vor fi alocati in prima sedinta de guvern. "Solutia tehnica mi-a fost explicata de catre directorul general de la Apele Romane, o sa alocam in prima sedinta banii necesari pentru lucrarile de sistematizare si anul acesta sper sa fie gata lucrarile, in asa fel incat tot ce reparam si isi repara oamenii macar sa stie ca repara pentru mult timp. Asta e solutia, o sa dam banii si o sa vin sa vad ca banii se folosesc exact la ceea ce am spus. In august vin aici sa vedem", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca lucrarile vor viza raurile Vedea si Teleormanul. Seful Guvernului a asigurat ca vor fi alocate si materiale de constructie pentru repararea caselor inundate. El le-a multumit jandarmilor, politistilor si pompierilor pentru ajutorul acordat oamenilor ale caror case au fost inundate.

Ponta a anuntat anterior ca se va afla si el in judetul Teleorman pentru a stabili modul in care Guvernul poate interveni in zonele afectate de inundatii, aratand ca nevoie de interventia Administratiei Apele Romane si de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat. Si ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a mers, luni, in Teleorman, anuntand ca specialistii Apelor Romane vor decide daca si unde poate fi spart digul in zona localitatilor afectate de inundatiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele sa se retraga, avand in vedere ce miercuri si joi sunt prognozate noi ploi.

Bilantul inundatiilor provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora arata ca 131 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa. Apele au intrat, de asemenea, in 317 curti si 685 de anexe gospodaresti, afectand peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judetene si doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugand, de asemenea, 35 de podete.

Citeste si:
Pesta Porcina Africana, in 25 de judete. 500.000 de porci, sacrificati
Pesta Porcina Africana...

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman, un numar de 30 de persoane erau izolate in satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni. Avertizarea cod rosu de inundatii din Teleorman a fost ridicata, iar pana marti, la ora 18.00, raman sub avertizare cod portocaliu raul Neajlov, in judetul Giurgiu, raurile Calmatui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomita si Paraul Cainelului, pe sectoarele din judetele Teleorman, Giurgiu si Ialomita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Surse: Se pregateste un puci in PSD, Dancila ar putea fi inlaturata