Romania a inregistrat in luna august cea mai abrupta scadere a pietei constructiilor la nivel european, de 15,6%, raportat la luna similara a anului trecut, mult peste declinul din UE, de 0,8%, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat, si date publicitatii de Mediafax.

In iulie, Romania a inregistrat o scadere a lucrarilor de constuctii de 20,7% fata de aceeasi luna din 2013. Initial, datele Eurostat indicau o contractie anuala de 19,7% pentru luna iulie. Productia din sectorul constructiilor a crescut in august fata de luna similara a anului trecut in cinci state UE pentru care sunt disponibile datele si a scazut in alte opt.

Slovenia, Spania si Suedia, cele mai mari cresteri din UE

Cele mai putenice cresteri au fost inregistrate in Slovenia (27,6%), Spania (22%) si Suedia (9,4%), iar cele mai abrupte scaderi in Romania (-15,6%), Portugalia (-6,6%) si Germania (-2,6%). Raportat la luna iulie, lucrarile de constructii au crescut in august cu 1,5% in zona euro si cu 0,5% la nivelul UE. Sase din cele 28 de state membre au inregistrat scaderi ale productiei in constructii, in timp ce sapte tari au raportat cresteri. Datele pentru celelalte tari nu sunt disponibile.

Cele mai mari cresteri raportat la iulie au fost inregistrate in Spania (2,7%), Romania (2,5%) si Franta (2,4%), iar cele mai abrupte scaderi in Marea Britanie -(3,2%), Germania (-2%), Polonia si Slovenia (ambele -1,8%).

Citeste si:
Constructiile in Romania, in picaj din cauza populismului extrem
Fara investitii publice,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii in iunie