Romania a obtinut o ajustare fiscala impresionanta in ultima perioada, in mare parte datorita reducerii de cheltuieli, insa o relaxare a disciplinei fiscale ar putea sa genereze probleme in viitor, considera Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania.

“Romania a obtinut o ajustare fiscala impresionanta in ultima perioada, in mare parte datorita reducerii de cheltuieli. Relaxarea disciplinei fiscale poate fi insa un risc pentru tara. Recomandarea noastra este ca reducerile de taxe sa fie bine tintite”, a declarat Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania, in cadrul unei intalniri cu investitorii straini desfasurata la New York.

In noul Cod Fiscal, autoritatile romane propun mai multe masuri si facilitati fiscale ce ar putea sa fie implementate in urmatorii doi ani. Printre acestea se afla reducerea TVA in 2016, a accizelor, taxelor pe dividende, dar si eliminarea taxei pe constructii speciale. Impactul estimat al acestor masuri asupra veniturilor statului este de 2,2% din PIB.

Cititi mai mult despre Noul Cod Fiscal si schimbarile pe care acesta le-ar putea aduce.

Board-ul FMI a aprobat joia trecuta raportul intocmit de expertii institutiei in urma consultarilor periodice cu autoritatile romane. Oficialii FMI spun in raport ca Romania nu are spatiu sa reduca taxele pana nu imbunatateste colectarea lor si administrarea veniturilor, Andrea Schaechter mentionand ulterior ca nivelul propus pentru scaderea taxelor ar trebui reconsiderat cu atentie.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri