In anul 2004 Romania se afla pe locul 95 din lume din 130 de tari cuprinse in clasamentul anual al libertatii economice, la egalitate cu China, Maroc, Pakistan si Ecuador, potrivit raportului \"Economic Freedom of the World (EFW)\" pe 2006, realizat de institutul canadian Fraser Institute.
Pe primele doua pozitii se situeaza Hong Kong, cu 8,7 puncte din zece posibile, si Singapore, cu 8,5 puncte din zece posibile, urmate de Noua Zeelanda, Elvetia, Statele Unite, Irlanda, Marea Britanie, Canada, Islanda si Luxemburg. La polul opus se afla Venezuela, Congo, Myanmar si Zimbabwe, 2,8 puncte din zece posibile, informeaza Rompres.

Romania, locul 95 cu 5,7 puncte din zece posibile, este devansata de Ungaria, locul 40, Cehia, Italia si Slovacia, locul 45, Polonia, locul 53, Bulgaria, locul 68, Croatia si Slovenia, locul 74. Comparativ, in anul 1985 Romania era plasata pe pozitia 79, cu 4,8 puncte din zece posibile, iar in 2003 pe locul 96, cu 5,5 puncte din 10 posibile.

La realizarea topului au fost luati in calcul o serie de factori precum marimea guvernului, structura legala si garantarea drepturilor de proprietate, accesul la capital stabil, libertatea schimburilor cu strainii, barierele comerciale, reglementarea pietei creditelor, piata muncii si mediul de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri