Mai multe state din regiune, precum Turcia, Bulgaria sau Grecia, au enuntat obiectivul ambitios de a deveni huburi regionale de gaze naturale, dar Romania este singura care dispune de materia prima necesara. Iar in anii urmatori vom avea cantitati si mai mari, dupa ce au fost descoperite zacaminte valoroase din Marea Neagra.

Zacaminte valoroase din Marea Neagra. Anuntul Lukoil si Romgaz

Grupul rus Lukoil a anuntat miercuri ca a descoperit un zacamant de gaze naturale pe platoul continental al Romaniei, volumul preliminar estimat fiind de 30 de miliarde metri cubi. Zacamantul se afla in perimetrul Trident, concesionat in anul 2011 de catre Lukoil Overseas, parte a grupului rus. Concesiunea se afla pe bucata de platou continental pe care Romania a castigat-o in procesul cu Ucraina derulat la Haga in 2008.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri