Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, face un apel catre toti cei care isi doresc sa salveze Complexul Energetic Oltenia sa scoata compania din „zona intereselor particulare”.

El spune ca vina pentru dezastrul de la aceasta companie apartine atat ministerului, cat si sindicatelor muncitorilor Targu Jiu.

„E timpul sa recunoastem unde am gresit. Ministerul Energiei trebuie sa recunoasca faptul ca a stat ani de zile impasibil la ce se intampla acolo si acum trebuie sa isi asume greselile indiferent de cine a fost ministru”, afirma ministrul intr-o declaratie de presa.

Grigorescu indeamna sindicatele sa recunoasca faptul ca „uneori s-au lasat purtate de orgolii” sau au fost influentate de grupuri de interese care nu aveau de-a face cu interesul celor pe care ii reprezentau.

„Situatia se poate repara intr-un singur fel: punand acum interesul companiei mai presus de orice altceva. Singura solutie este oprirea devalizarii companiei”, apreciaza Grigorescu.

Citeste si:
Angajatii de la Energie nu si-au primit salariile: care ar fi motivul
Angajatii Ministerului...

Ministrul Energiei adauga ca vremea furtului din Complexul Energetic Oltenia a trecut, iar acesta este momentul schimbarii radicale, dar nu in strada.

„Este exact momentul unei schimbari radicale. Dar nu una in strada, ci una care sa recunoasca greselile facute si care sa puna capat furtului din companie. Cine isi doreste sa salveze Complexul Energetic Oltenia trebuie sa isi asume ca acum e momentul sa scoatem aceasta societate din zona intereselor particulare ale celor care au lucrat din greu la falimentarea ei”, a mai spus Grigorescu.

La randul sau, Costin Borc, ministrul Economiei, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca situatia actuala a CE Oltenia este „rezultatul firesc al multor ani in care principalul scop al conducerii, al mai tuturor politicienilor din zona si al oamenilor de afaceri ce roiau in jurul CEO a fost cum sa extraga cat mai multi bani din aceasta companie”.

„Discutia este daca vrem sa continuam modelul actual, propovaduit de cei care au deja dosare deschise de DNA si aparat de cei care au probabil foarte mari sanse sa treaca in viitorul apropiat pragul usilor procuraturii, sau vrem sa incercam, impreuna cu cei din interiorul companiei, sa promovam un model corect de management si de functionare a societatii”, spune Borc.

Citeste si:
România va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști de...
Ministrul Economiei: România...

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri