Agricultura va beneficia, in 2007, de subventii de 1,8 miliarde lei, atat pentru continuarea programelor demarate in 2006 cat si pentru acordarea unui sprijin financiar in sectorul vegetal si zootehnic, potrivit ministrului Gheorghe Flutur, dupa avizarea bugetului MAPDR in Parlament
Comisiile reunite pentru agricultura din Camera Deputatilor si Senat au aprobat ieri bugetul Ministerului Agriculturii pentru 2007. "Cu siguranta, in 2007 vom continua atat programul Fermierul, dar si SAPARD-ul romanesc", a declarat pentru NewsIn ministrul Flutur. Acesta a precizat ca, in ambele programe, se vor finanta doar proiectele care au fost depuse si aprobate in acest an.

In sectorul vegetal, a mentionat Gheorghe Flutur, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR) va acorda fermierilor subventii de 30 de euro pentru un hectar de teren agricol, in completarea celor 50 de euro/ ha proveniti din fonduri europene. Prin urmare, in 2007, circa 1,5 milioane de fermieri, primesc 80 de euro pentru un hectar de teren agricol. Suprafata totala pentru care se vor acorda subventii, este de noua milioane de hectare.

"In zootehnie, vom continua formele de sprijin pe cap de animal, pe care le-am demarat in acest an, in cazul vacilor de lapte si a taurasilor", a spus ministrul agriculturii. Acesta a anuntat ca pentru porci si pasari, fermierii vor primi bani doar pentru investitii.

O noutate a bugetului pentru 2007 o reprezinta alocarea unei sume de 100 de milioane de euro pentru promovarea produselor la export. "Pentru programul renta viagera, am alocat 20 de milioane de lei, aceasta suma fiind suficienta pentru plata rentierilor, in 2007", a mai declarat Flutur.

In 2006, la Oficiul National de Renta Viagera Agricola au fost depuse 17.924 de dosare. Dintre acestea, un numar de 14.334 au reprezentat solicitari pentru arendarea unei suprafete de aproximativ 60.000 de hectare, iar diferenta de 3.590 pentru vanzarea a 15.000 de hectare. Cei aproape 18 de mii de producatori agricoli care au solicitat renta viagera agricola pentru o suprafata totala de 75.000 de hectare, primesc banii in 2007.

Guvernul a aprobat pentru 2007 un buget de 7.634,53 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR), cu 33,9 % mai mult comparativ cu bugetul din acest an."Am cerut mai multi bani, dar sunt multumit de bugetul agriculturii pentru 2007", a declarat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri