Guvernul analizeaza posibilitatea ca de la 1 ianuarie 2007, statul prin ANRGN sa nu mai aprobe preturile de livrare a gazelor naturale pentru consumatorii industriali, a declarat, joi, in cadrul unui forum de afaceri, consilierul de stat in cadrul Cancelariei premierului, Constantin Ciupagea

"Este foarte posibil sa vedem de la inceputul anului viitor o retragere totala a statului de pe partea stabilirii preturilor pentru consumatorii industriali. ANRGN ar urma sa se ocupe numai de casnici", a spus Ciupagea, potrivit NewsIn. Potrivit consilierului de stat, intentia Executivului este ca statul sa nu se mai ocupe deloc de partea consumatorilor industriali, si astfel ANRGN sa nu mai aiba nicio interventie pe piata acestora.

Directorul Departamentului Preturi si Tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN), Gabriel Sarbu, a declarat joi, agentiei NewsIn, ca autoritatea, analizeaza, in prezent, mai multe variante privind prezenta de la 1 ianuarie pe piata gazelor naturale pentru consumatorii industriali.

"Una dintre aceste variante pe care le analizam prevede neimplicarea autoritatii in niciun fel pe piata consumatorilor industriali de la 1 ianuarie 2007. Nu mai monitorizam, nu mai fixam, nu mai aprobam", a spus Sarbu. El a reamintit ca de la 1 ianuarie 2007, toti consumatorii non-casnici vor fi declarati eligibili, iar de la 1 iulie 2007, piata de gaze din Romania va fi complet liberalizata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si