Danubius Spa Hotels, cel mai mare operator hotelier din Europa Centrala si de Est, specializat in activitati balenoclimaterice si cel mai mare proprietar de spatii de cazare din statiunea Sovata, pregateste investitii de peste 5 milioane de euro in renovarea si modernizarea hotelului Faget, iar schimbarile vin ca urmare a investitiilor masive derulate in ultimii ani de catre companie, dar si de catre autoritatile locale din Sovata, care au readus statiunea la standarde europene.

Dupa ce a fost la doar un pas sa ajunga o ruina, statiunea Sovata a trecut in ultimii ani printr-o schimbare radicala, iar privatizarea acesteia, precum si investitiile derulate in zona, au transformat-o intr-o oaza de relaxare si o destinatie ideala de tratament si petrecere a timpului liber, atat pentru persoanele in varsta, dar inclusiv pentru tinerii in cautare de distractie si aer curat.

Urmare a acestui proces de imbunatatire a conditiilor din statiune, derulat in ultimii 15 ani, Danubius Hotels Spa Resort Sovata va trece din 2018 printr-un amplu proces de modernizre a hotelului Faget, actualmente incadrat la doua stele, urmand ca dupa investitiile derulate sa ajunga la trei stele si o baza de tratament moderna.

“Hotelul Faget va intra in modernizare incepand cu anul 2018, un proces care va presupune imbunatatirea conditiilor de cazare si alimentatie, urmand sa capete denumirea de Danubius Spa Faget. Mai mult, la subsolul hotelului va fi amenajata o baza de tratament, cu piscine, corespunzatoare gradului de clasificare de trei stele, iar investitia totala se va ridica la 5-6 milioane de euro”, a declarat Janos Fulop-Nagy (foto stanga), directorul general SC Balneoclimaterica Sovata SA si manager al Danubius Spa Resorts Sovata.

Modernizarea hotelului Faget ar urma sa dureze aproximativ un an de zile din momentul demararii lucrarilor. “Dupa modernizarea hotelului, ne vom adresa in continuare pensionarilor, dar vom propune si pachete turistice adresate unei alte categorii de venituri. Nu vrem sa intrerupem relatia cu Casa Nationala de Pensii”, a adaugat Janos Fulop-Nagy.

Investitia in modernizarea hotelului Faget va fi realizata din profiturile obtinute de companie, care, anual, se situeza in jurul a 800.000 – 900.000 de euro.

Conform datelor oficiale, grupul Danubius Spa Hotels din Sovata a inregistrat la finalul anului trecut un rulaj de peste 37 milioane de lei (peste 8 mil. euro), iar rezultatul din acest an se va pastra in jurul acestei valori.

Statiunea Sovata dispune in prezent de circa 4.200 de locuri de cazare, cele mai multe dintre acestea in cele sase hoteluri din statiune, trei dintre acestea fiind detinute de grupul Danubius. “In portofoliul nostru avem 168 de camere in hotelul Sovata, 134 in hotelul Faget, respectiv 96 de camere in hotelul Bradet”, a spus Janos Fulop, cel din urma reprezentand si cea mai noua investitie a companiei pe plan local.

Inca de la privatizarea statiunii Sovata, in anul 2001, si pana in prezent, grupul Danubius a investit in statiunea balneoclimaterica peste 25 de milioane de euro, in urmatorii trei ani investitiile urmand sa depaseasca pragul de 30 de milioane de euro.

Sovata, investitii de peste 70 de milioane de euro pentru reinvierea turismului balneo

Adiacent investitiei derulate de investitorul privat, statiunea Sovata a beneficiat si de investitii importante din partea autoritatilor locale, care s-au vazut nevoite sa tina pasul cu dezvoltarea statiunii balneoclimaterice. In acest fel, statiunea Sovata a beneficiat de investitii de peste 45 de milioane de euro in ultimii 15 ani, ce au constat in imbunatatirea infrastructurii, a canalizarii, a dezvoltarii si imbunatatirii climatului sau diversificarea obiectivelor turistice din statiune.

Statiunea Sovata se situeaza intr-una dintre cele mai bogate regiuni cu minerale naturale din Romania, fiind recunoscuta mai ales pentru lacurile cu efect terapeutic cat si pentru fenomenul de heliotermie.

Explicatia specialistilor este aceea ca deasupra apei sarate, exista un strat de apa proaspata provenita din precipitatii, iar acest strat de apa proaspata nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic, ceea ce face ca temperatura apei din lacuri sa varieze in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata.

Este si motivul pentru care vara, in intervalul iulie-august, temperatura apei din lacurile sarate sa depaseasca 35 de grade Celsius la o adancime de 1,5 metri, ceea ce face ideala experienta scaldatului in astfel de conditii.

Sovata este o statiune recunoscuta la nivel European inca din anul 1850. Lacurile cu ape clorurate si sodice - cat si namolul din ele - au proprietati terapeutice pentru o multitudine de afectiuni, in special pentru afectiunile ginecologice, dar si pentru afectiuni reumatismale, degenerative, posttraumatisme, afectiuni ale sistemului nervos, pentru tulburarile endocrine sau boli cardiovasculare.

Populatia orasului Sovata se ridica la putin peste 10.000 de locuitori, potrivit datelor ultimului recensamant, iar circa 88% dintre acestia sunt cetateni de origine maghiara, in timp ce populatia romana este una minoritara si reprezinta aproximativ 8% din total.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri