Legea 429 sau legea taxei pentru ambalaje prevede ca operatorii economici care nu realizeaza tinta de reciclare a ambalajelor trebuie sa plateasca o contributie de 2 lei/kilogram. “In termeni de profitabilitate, ar trebui sa ridicam preturile produselor. Impactul acestei legi in pretul unei cutii de metal ar putea fi intre 4% si 25%, in functie de marimi. In momentul in care impactul este atat de mare, tentantia de evaziune este si mai mare. In clipa de fata, deseurile se tranzactioneaza, este o bursa de deseurilor”, spune directoarea d’aucy.

Potrivit acesteia, masurile bune, precum reducerea TVA-ului, in paralel cu controalele ANAF, au marcat un progres in eradicarea pietei nefiscalizate a legumelor conservate, o alta provocare cu care retailerul are de-a face. “Noi avem un pret corect, fiscalizat, dar accesul nostru este limitat pe anumite canale de vanzare, precum comertul traditional sau engross-urile. Diferenta dintre noi si concurentii de pe aceste piete este aparent nejustificata, dar este fiscalizarea la mijloc. Scaderea TVA-ului si controalele ANAF curatasera putin piata. Dar aparitia acestor doua legi ne aduce intr-un impas”, spune Zdravcu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont