Pe 10 decembrie anul trecut, capitalizarea bursiera a IPF (compania-mama a Provident Romania) la Londra a scazut pana a doua zi cu 21%, pe fondul ingrijorarilor cu privire la implicatiile acestei modificari legislative din Slovacia asupra activitatii furnizorului britanic de credite la domiciliu. Evenimentele din Slovacia au constituit a treia lovitura in decurs de doi ani primita de IPF pe piata Europeana. In 2013, compania bitanica primise deja un cadou nedorit de Craciun de la Polonia, sub forma unei amenzi de 3 milioane de euro, pentru ca in 2015, aceeasi tara sa plafoneze si ea costurile cu comisioanele aferente creditarii populatiei, mai putin rata dobanzii.

"A trebuit sa iesim de pe piata din Slovacia, dupa ce a intrat in vigoare o noua reglementare in ceea ce priveste creditele de consum, practic, peste noapte. Parlamentul a introdus un plafon maximal de dobanda de pana la 25-26%, ceea ce nu este practic pentru un IFN la imprumuturile pe termen scurt", a declarat Gerard Ryan (foto), CEO al Grupului Provident.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont