Volumul total al primelor brute subscrise pentru asigurarile generale, in prima jumatate a anului 2017 comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, a fost de 3,97 miliarde de lei, din care politele RCA au reprezentat o pondere de 53% (2 miliarde de lei). Trebuie spus ca RCA este un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica si o companie de asigurari care are dreptul de a practica RCA pe teritoriul Romaniei. RCA are doua scopuri: protectia financiara a celui vinovat de producerea accidentului precum si protectia financiara a persoanei pagubite, in urma unui accident.

Astfel, despagubirile platite de catre societatile de asigurari din Romania in perioada mentionata pentru daune materiale au urcat cu 5%, comparativ cu primele sase luni din 2016, la 851 de milioane de lei, in timp ce indemnizatiile achitate in contul daunelor morale au cunoscut un avans de aproape 15%, la 255 de milioane de lei. Implicit, cresterile celor doua tipuri de despagubiri au impins rata daunei la nivel de piata, de la 67%, la un nivel de 70%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont