"Companiile reactioneaza la aceste intarzieri de plata si neplati prin reducerea locurilor de munca si stoparea angajarilor (27%) si prin cresterea preturilor (22%), ceea ce afecteaza direct piata locala. Cei mai multi oameni nu constientizeaza consecintele generate de neplati si platile intarziate. Colectarea de creante are, de cele mai multe ori, o imagine negativa in randul publicului general. Rolul pe care il joaca in economie nu este foarte vizibil, desi consumatorul beneficiaza semnificativ de pe urma acesteia, deoarece lichiditatile returnate unei companii ca rezultat al colectarii de create contribuie la evitarea cresterii preturilor sau reducerii locurilor de munca", spune Georg Kovacs, managing director al EOS KSI Romania.

Asadar, facturile platite cu intarziere sau deloc, companiile intervievate in cadrul studiului au dus la: reducerea profitului (62%), lipsa de lichiditati (41%), dobanzi mai ridicate (39%), reducerea sau blocarea investitiilor (27%), cresterea pretului pentru a compensa facturile neplatite (22%), o politica restrictiva a angajarilor (27%) si lupta pentru supravietuire (17%).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont