Guvernul a alocat, miercuri, suma de 40,081 milioane lei pentru plata diferentelor salariale din perioada octombrie 2001-septembrie 2004 si pentru acoperirea cresterilor salariale din 2006 pentru profesorii din invatamantul preuniversitar, informeaza NewsIn.

Potrivit unui protocol incheiat cu sindicatele din invatamant, in 2005, plata diferentelor salariale din perioada octombrie 2001-septembrie 2004, diferente rezultate in urma unor greseli de calcul, urma sa se faca fara a mai fi necesare actiuni in instanta pentru obtinerea acestor drepturi. Tot miercuri, Executivul a mai decis alocarea a aproximativ 44 de milioane lei pentru investitii in infrastructura scolara.

Astfel, banii vor fi folositi pentru finantarea unor lucrari de constuctie si reparare a 58 de gradinite, scoli si licee din intreaga tara, informeaza Executivul.

Aceste cladiri sunt necesare pentru a asigura noi spatii pentru invatamant in localitatile in care au fost retrocedate sau sunt solicitate pentru a fi retrocedate imobile in care functioneaza unitati de invatamant.

Conform comunicatului guvernului, pentru alte 540 de unitati de invatamant preuniversitar banii vor fi utilizati pentru realizarea unor lucrari de reabilitare, consolidare si pentru asigurare de utilitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîțu: Aș vrea să mă ia cineva la rost de ce nu creștem cu 40% investițiile
Setari Cookie-uri