Omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS & RDS, si Dumitru Dragomir, fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost condamnati marti de Tribunalul Bucuresti la cate 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind vanzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, potrivit deciziei instantei. Cei doi pot face recurs la sentinta.

Dumitru Dragomir este acuzat ca a primit peste 3 milioane euro mita de la administratorul RCS & RDS, Ioan Bendei, in schimbul acordarii drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. In august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani, transmite Agerpres.

Alaturi de el au fost deferiti justitiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mita si complicitate la spalare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, au fost trimisi in judecata Florin Bogdan Badita, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL; Alexandru Oprea, la data faptei directorul general si presedintele CA al RCS&RDS; Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activitatii juridice a RCS&RDS; Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, scrie Agerpres.

Procurorii sustin ca, in perioada aprilie 2009 – mai 2011, in calitate de presedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Badita, Bogdan Dumitru Dragomir si Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, in calitatea acestuia de administrator si actionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA.

Banii primiti au fost disimulati sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune, incheiat la data de 15 august 2009, pentru finantarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

„Contractul respectiv a fost incheiat intre societatile Bodu SRL, detinuta de Dumitru Dragomir, si RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpatilor Dinei Mihai si Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA. Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, incheiat la data de 8 aprilie 2008 intre LPF si consortiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrata de inculpatul Bendei Ioan si o alta societate”, sustine DNA.

Cu privire la infractiunea de spalare de bani, anchetatorii noteaza ca, in perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmaririi penale desfasurate in cauza, intre societatile RCS&RDS SA, reprezentata de Serghei Bulgac in calitate de administrator si director general (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Ioan Bendei si al lui Mihai Dinei), si Bodu SRL, reprezentata de Florin-Bogdan Badita (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Dumitru Dragomir si al lui Bogdan Dragomir), si alte persoane juridice, s-ar fi incheiat mai multe acte juridice in legatura cu contractul de asociere in participatiune din data de 15 august 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri