Romania a atras anul trecut 1,46 miliarde de dolari investitii straine, potrivit datelor prezentate de Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) si citate de presa internationale. Volumul investitiilor straine din 2006 este mai mic cu 23,2 procente comparativ cu anul 2005.

Din raportul ARIS mai reiese ca numai 90 de proiecte, derulate in 2006, au avut un impact semnificativ in economia Romaniei (proiecte cu o valuare investitionala de minim un milion de dolari), comparativ cu 251 de proiecte in 2005. Scaderea investitiilor straine este pusa pe seama numarului mai mic de privatizari incheiate in anul precedent, pe fondul scaderii numarului de companii care inca se mai afla in proprietatea statului.

Investitiile straine in Romania au cunoscut cresteri semnificative in fiecare an, din octombrie 2001 cand s-a publicat o lege care favoriza investitiile straine, inregistrandu-se un volum total de 6,615 miliarde de dolari, numarul proiectelor fiind de 535. Cea mai mare pondere a investitiilor a fost atrasa de sectorul IT&C, 1,5 miliarde de dolari sau 22% din totalul investitiilor straine in perioada mentionata.

In ceea ce priveste nationalitatea investitorilor, olandezii se situeaza pe prima treapta, companiile locale investind 1,479 miliarde de dolari (22,35% din totalul investitiilor straine), investitorii austrieci si germani clasandu-se pe urmatoarele pozitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri