Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, anunță că valoarea totală a solicitărilor de garantare transmise în cadrul programului ”Noua Casă”, în perioada 29.03-4.06.2021, însumează 735 de milioane de lei.

Suma prezentată de ministrul Finanțelor reprezintă 49% din plafonul de 1,5 miliarde de lei alocat pentru anul în curs.

”Dintre cele peste 5.500 de persoane fizice care au aplicat, 84% beneficiază de credite cu o valoare individuală de până la 70.000 euro, în timp de 16% beneficiază credite de până la 140.000 euro. Valoarea totală a creditelor acordate în baza garanțiilor programului "Noua Casă", până la începutul lunii iunie, este de 1,43 miliarde lei”, precizează Alexandru Nazare.

Programul "Noua Casă" este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat.

Beneficiarii pot achiziţiona în cadrul programului locuinţe noi, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, locuinţe consolidate, destinate achiziţionării, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat şi alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi sau de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Garanţiile acordate in cadrul Programului sunt garanţii în numele şi în cont stat, iar procentul de garantare se aplică în funcţie de categoria de locuinţă.

Plafoanele maxime ale garanţiilor sunt: de până la 60% pentru creditele pentru locuinţe noi, de până la 140.000 de euro, avansul solicitat beneficiarului fiind de 15%;
de până la 50% pentru credite pentru locuinţe noi de până la 70.000 de euro, avansul solicitat fiind de 5%; de până la 50% pentru credite pentru locuinţe vechi de până la 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri