Consortiul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A. a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de drum Bucuresti-Moara Vlasiei, raportul comisiei urmand sa fie semnat la inceputul saptamanii viitoare, au declarat pentru NewsIn, surse din cadrul Ministerul Transporturilor.

Potrivit surselor citate, unul din membrii comisiei se afla in concediu, motiv pentru care raportul privind desemnarea castigatorului licitatiei pentru constructia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov va fi semnat in cursul zilei de marti, 10 aprilie. in urma evaluarii ofertelor primite, membrii comisie au decis ca lucrarea sa fi atribuita, consortiului Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A.

Organizatorii licitatiei trebuie sa respecte procedurile si sa astepte o saptamana dupa anuntarea castigatorului pentru eventuale contestatii, de aceea semnarea contractului nu va avea loc mai devreme de luna mai.

Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni vor avea trei benzi pe sens. sapte firme de constructii au depus oferte de participare la licitatia pentru executia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov, printre companiile inscrise numarandu-se si consortiul format din Euroconstruct si UMB Spedition.

La licitatie s-au inscris firmele Aktor SA din Grecia, Vegyepszer ZRT-Ungaria, SC Lena Engeharia E Construcoes SA, precum consortiile JV Astaldi - Max Bogl- SC Tehnologica SRL, Colas Romania- Consilier Construct, PA&CO International- Euroconstruct Trading 98-UMB Spedition - SC Com-Axa si Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A. Caietele de sarcini au fost cumparate de 19 firme.

Nemultumirea lui Orban

Noul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, a declarat pentru NewsIn, ca este posibil sa-i sanctioneze pe cei care au anuntat castigatorului licitatiei pentru segmentul de autostrada Bucuresti-Moara Vlasiei si spune ca nu este normal sa afle numele castigatorului din alte surse.

"Nu este normal ca noul ministru sa nu fie anuntat despre faptul ca s-a ales castigatorul licitatiei pentru autostrada Bucuresti-Brasov. Suntem in Saptamana Patimilor si este normal sa fim mai iertatori, insa saptamana viitoare voi analiza situatia si voi vedea daca exista vinovati in cadrul companiei (n.r. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania)", a precizat Ludovic Orban. Acesta a mai spus ca va aplica sanctiuni daca va constata ca numele castigatorului a fost facut public inainte de termenul legal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri