Sute de intreprinzatori s-au inghesuit, marti dimineata, la sediul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) pentru a depune dosarele in vedrea accesarii fondurilor prin programele nationale de finantare care, in acest an, se ridica la 75 milioane de lei.

Pentru ca sistemul de selectare a dosarelor se face dupa principiul "primul sosit primul servit", patronii s-au imbrancit inca de la prima ora, fiind nevoie de prezenta jandarmilor pentru a pastra ordine astfel incat lucrurile sa nu degenereze. "S-a creat aceasta situatie din cauza unor indivizi veniti din tara, si care au facut liste de asteptare, pe care noi nu le-am recunoscut, deoarece contravin dreptului egalitatii sanselor", a declarat pentru NewsIn, Mariana Spranceana, purtatorul de cuvant al ANIMMC.

In plus, unii patroni, mai inspirati, au ales sa apeleze la firme de consultanta care in schimbul unuin procentaj din banii primiti drept finantate trimit un consultant autorizat care sa inregistereze dosarele. Acesta a fost un alt motiv de disputa la cozile din fata agentiei, multi patroni fiind deranjati de faptul ca exista persoane care vin cu sute de dosare.

Oficialii ANIMMC spun ca in ciuda situatiei, programul de depunere si inregistrare a dosarelor nu va fi modificat, pentru ca softul dupa care se face inscrierea nu permite acest lucru.

Registrul unic electronic de inscriere a dosarelor pentru accesarea fondurilor programelor nationale de finantare, infiintat de Agentia Nationala a intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie a deveniti operational din 10 aprilie in toate cele noua oficii din tara care sunt legate la un server comun.

La acest program sunt conectate oficiile din Craiova, Constanta, Brasov, Galati, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti.

Suma alocata pentru cele 13 programe de finantare a IMM-urilor in acest an este de 75 de milioane de lei. intreprinzatorii pot accesa, prin sistemul electronic, sase programe: sprijinirea dezvoltarii exportului, dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, dezvoltarea IMM-urilor, sustinerea mestesugurilor si artizanatului si implementare si certificarea sistemelor calitatii.

Pentru inscriere sunt necesare pe langa dosar un plic cu programul pentru care se aplica numele companiei, numarul de inregistrare de la registrul comertului, codul unic de inregistrare (CUI), suma pentru care se aplica, numele delegatului si judetul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri