Valoarea investitiilor realizate de companiile unguresti in Romania va creste cu 15% in 2007, pana la 345 milioane euro, de la 300 de milioane de euro cat au reprezentat in 2006, a declarat consilierul economic in cadrul Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Ferec Bogar.

"Daca luam in considerare majorarea de capital si profitul reinvestit, valoarea acestora depaseste un miliard de euro. Aceste rezultate plaseaza Ungaria pe locul 13 in randul investitorilor straini in Romania", a precizat Ferec Bogar, citat de NewsIn. in opinia acestuia, cele mai importante investitii au fost facute in sectorul financiar, comercial, farmaceutic si al prelucrarii lemnului.

Ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Ferec Bogar vede o revigorare a schimburilor comerciale intre cele doua tari privind sectorul industriei agroalimentare si agrare din tara noastra, ca urmare a eliminarii restrictiilor cantitative si vamale. "si domeniul industrial din Romania va cunoaste o dezvoltare, insa este nevoie de o dezvoltare a tehnologiei", a mai spus Bogar. in Romania activeaza 6.500 de firme cu capital unguresc, majoritatea fiind in Transilvania.

Valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari s-a ridicat la 3,7 miliarde euro in 2006, iar in 2005 aceasta a fost de 2,7 miliarde euro. Potrivit consilierului economic in cadrul Ambasadei Ungariei la Bucuresti, valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari a crescut constant in ultimii sapte ani, cu 25-30% pe an. Pentru 2007, este estimata o crestere de 20-25%. El a precizat ca exporturile din Ungaria catre Romania s-au ridicat la 2,5 miliarde euro in 2006, in timp ce exporturile Romaniei catre Ungaria au fost de 1,2 miliarde euro.