Contractul de concesiune incheiat intre Primaria Capitalei si Apa Nova va fi renegociat, intrucat este pagubos atat pentru Municipalitate, cat si pentru societatea de utilitati,potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu. "Voi propune Consiliului General in prima sedinta sa constituim o comisie la nivelul consiliului, care este concedentul legal si contractual, pentru a putea sa incepem renegocierea contractului", a precizat Videanu citat de NewsIn.

De asemenea, Adriean Videanu a mai spus ca astfel se creeaza si un blocaj la nivelul sectoarelor. Totodata, edilul a mai spus ca unele investitii de la nivelul sectoarelor "au fost facute si de catre Municipalitate si de catre sectoare, in conditiile in care acestea trebuiau sa fie realizate de societatea Apa Nova".

Videanu sustine ca serviciile societatii Apa Nova, care este concesionarul serviciului de apa si canalizare din Capitala, sunt discutabile, iar clauzele din contractul pe care aceasta l-a semnat cu Municipalitatea nu sunt respectate.

In ceea ce priveste amenzile pe care Apa Nova trebuie sa le achite catre Autoritatea din primarie care verifica activitatea societatii (ARBAC), primarul general a precizat ca amenzile vor ramane valabile, chiar daca va fi renegociat contractul. Apa Nova ar fi putut fi amendata cu suma de 6,1 milioane de euro, pentru ca nu si-a indeplinit atributiile din contractul pe care l-a semnat cu Primaria Capitalei, potrivit unor proiecte de hotarare (patru proiecte) ale CGMB.

Citeste si:

"Nu inseamna ca vom renunta la neintelegerile de pana acum", a explicat Adriean Videanu, porecizand ca ARBAC nu va fi desfiintata.

O alta nemultumire a primarului general generata de actualul contract pe care il desfasoara cu Apa Nova este legata de fapul ca, in momentul de fata, nu poate gestiona contractul cu societatea, " desi este seful autoritatii publice locale", acest lucru fiind facut de consilierii generali." Corect este ca primarul sa aiba o reponsabilitate si sa gestioneze acest contract", a afirmat Videanu.

Societatea Apa Nova a incheiat contractul de concesiune cu Primaria in anul 1999, insa contractul s-a dovedit pagubos pentru Municipalitate, deoarece concesionarul serviciilor de apa si canal nu a realizat investitiile prevazute de contract.