Voucherele pentru prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice 2022 s-au terminat la doar două ore și jumătate de la lansare. Urmează acum ca ele să fie aprobate de AFM.

UPDATE 14:30 : Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice 2022 a fost epuizat în aproximativ două ore şi jumătate de la lansare, potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Solicitanţii persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel: 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 24.096 vouchere pentru categoria maşini de spălat rufe; 12.709 vouchere pentru categoria maşini de spălat vase.

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare de marţi, 28 iunie 2022, şi publicate pe site-ul AFM.

Ulterior, solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Bugetul primei etape este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 - 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu. Voucherele se vor putea genera începând de la ora 10, pe site-ul programului Rabla pentru Electrocasnice.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Citește și: Rabla pentru Electrocasnice 2022, ediția de vară. Tot ce trebuie să știi

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Îîn programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 sunt înscriși 55 de retaileri. Printre aceștia se numără eMag, Altex, Flanco, eMag, Dedeman, Carrefour, cora, Auchan și iStyle. Lista completă, AICI.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri