Guvernul a semnat cu Enel contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, prin care Enel preia 67,5% din companie, a fost semnat, in cadrul unei ceremonii la care au participat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si directorul executiv al Enel Romania, Mateo Codazzi, anunta NewsIn.

Contractul ar fi trebuit semnat joi, 7 iunie, insa, AVAS a anuntat, cu o ora inaintea ceremoniei, ca aceasta nu va mai avea loc, intrucat actul normativ nu fusese publicat in Monitorul Oficial.

Presedintele Enel, Fulvio Conti, a venit, joi, in Romania, pentru a semna contractul de privatizare, insa a parasit Romania in jurul pranzului, dupa ce autoritatile romane au anuntat amanarea ceremoniei de semnare.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri