Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat, în cadrul dezbaterii publice privind instituirea taxei de reabilitare termică, că după finalizarea discuţiilor îşi doreşte ca până la finalul lunii proiectul să intre la vot, scrie Agerpres.

"Este un proiect care a stat în dezbatere publică mult timp. Intenţia este ca după această dezbatere sa intre la vot la finalul acestei luni", a spus Mihaiu.

El a arătat că se doreşte plata a 10% din valoarea investiţiei pentru persoanele care au câştiguri mai mari decât media, pe membru de familie.

"Există o categorie de excepţii suficient de generoasă - pensionarii, persoanele cu handicap, familii cu venituri mai mici decât media, pe membru de familie. Taxa de 10% va fi determinată la finalul lucrării, dar ea nu poate fi mai mare decât suma aprobată prin indicatorii tehnico-economici. Această valoare de 10% va fi plătită pe parcursul a 10 ani, cu excepţia persoanelor scutite şi va ea va fi adăugată la nivelul fiecărui apartament", a mai spus edilul Sectorului 2.

El a explicat că taxa se aplică apartamentului, iar scutirea se aplică persoanei, ceea ce înseamnă că, odată cu vânzarea apartamentului, situaţia va fi reevaluată.

La sediul Primăriei Sectorului 2 a avut loc, marţi, o dezbatere publică organizată privind "Proiectul de hotărâre pentru instituirea taxei de reabilitare termică la nivelul Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti", respectiv aprobarea Regulamentului privind instituirea taxei de reabilitare termică şi modalitatea de recuperare a sumelor avansate de către Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti pentru asigurarea cotei de contribuţie proprie a proprietarilor/asociaţiilor de proprietari şi modalitatea de întocmire a dosarelor pentru categoriile de proprietari, prevăzuţi de lege, de la care nu se recuperează cota de contribuţie proprie.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri