Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, luni, ca a decis prelungirea valabilitatii oferetelor de privatizare pentru Electroputere si IAR Ghimbav cu 30 zile, noile termene fiind 18 septembrie, respectiv 21 septembrie.
Oferta de vanzare a pachetului de actiuni Electroputere SA Craiova urma sa expire la 180 zile de la publicarea anuntului, mai exact pe 19 iulie. Noul termen de valabilitate a ofertei AVAS este 18 septembrie.

Reprezentantii AVAS au explicat ca prelungirea termenului se datoreaza faptului ca orice clauza contractuala negociata de AVAS cu Bostina si Asociatii, casa de avocatura a ofertantului, trebuie validata si de conducerea Al Arrab din Arabia Saudita, firma aflata in negocieri pentru preluarea pachetului de actiuni. Acest lucru presupune realizarea unei ample corespondente din partea casei de avocatura.

In luna iunie, AVAS a initiat negocierile de privatizare a companiei. Licitatia a fost castigata de Al Arrab Contracting Company Ltd, din regatul Arabiei Saudite, compania oferind 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din capitalul social. De asemenea, Al Arrab va prelua datorii ale companiei de circa 61 milioane euro si s-a angajat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. Compania are un capital social de 12,4 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controleaza 62,82% din pachetul total de actiuni.

Valabilitatea ofertei pentru IAR SA Ghimbava fost prelungita pana pe 21 septembrie. Noul termen este necesar pentru ca AVAS sa finalizeze negocierile cu ofertantul Eurocopter in vederea incheierii contactului de vanzare-cumparare actiuni.

Negocierile cu Eurocopter au fost reluate in luna iunie 2007, conform deciziei Consiliului de indrumare si Strategie a AVAS care a aprobat contestatia Eurocopter privind posibilitatea de a completa documentele care atesta criteriile de participare si precalificare la negociere.

IAR Ghimbav are un capital social de aproape 47,2 milioane lei, divizat in circa 18,88 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controleaza 64,89% din pachetul total de actiuni.

Valabilitatea ofertelor de vanzare a pachetelor de actiuni a fost prelungita conform legii 137/2002 care prevede ca "institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare pentru perioade succesive ce nu pot depasi 30 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 180 de zile".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri