Bugetul asigurarilor sociale va avea cheltuieli de 32,056 miliarde lei, anul viitor,cu o treime mai mari decat in 2007, iar bugetul de somaj va avea cheltuieli de 1,83 miliarde lei, inregistrand un excedent de 119,1 milioane lei.

Potrivit proiectului bugetului de asigurari sociale, cheltuielile anului 2008 vor creste cu zece miliarde fata de acest an, ajungand la 32,056 miliarde lei. Contributiile angajatorilor vor aduce in bugetul asigurarilor sociale peste 21 miliarde lei, in timp ce contributiile angajatilor vor insuma 9,43 miliarde lei.

Proiectul prevede ca suma transferata fondurilor private de pensii, reprezentand 2% din contributia de 9,5% platita de asigurati, va insemna o pierdere bugetara de 834,5 milioane lei.

Asigurarile si asistenta sociala vor cumula cheltuieli de 32,004 miliarde lei, iar asigurarile pentru accidente de munca si boli profesionale vor insemna 51,8 milioane lei.

Potrivit aceluiasi proiect, valoarea punctului de pensie va fi de 581,3 lei, incepand cu 1 ianuarie 2008, iar salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale este de 1.550 lei. Potrivit legii pensiilor, punctul de pensie va creste, de la 1 ianuarie, pana la 37,5% din salariul mediu brut de la 31%, in prezent.

Totodata, ajutorul de deces este stabilit la 1.550 lei pentru asigurat sau pensionar si la 775 lei pentru un membru al familiei acestuia. O alta prevedere a proiectului arata ca pensionarii nu vor primi bilete de odihna in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri