Deficitului comercial al Romaniei continua sa creasca, dupa primele patru luni, intr-un ritm usor mai redus comparativ cu evolutia din primul trimestru, desi exporturile din aprilie s-au plasat sub valoarea consemnata in martie, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. In luna aprilie, importurile au depasit 2,5 miliarde euro, cu 28% peste luna corespunzatoare din 2004, in timp ce exporturile au avansat cu 20%, pana la 1,8 miliarde euro. Fata de luna martie, valoarea exporturilor a coborat cu 140 de milioane euro. Deficitul comercial a atins, in intervalul ianuarie - aprilie, 2,3 miliarde euro, cu 40% peste nivelul din perioada similara a anului trecut, ritm de crestere inferior celui consemnat in primul trimestru, cand avansul era de peste 50%.

Exportul avanseaza tot pe materie prima

In structura, cresterea exporturilor este sustinuta de vanzarile de produse minerale (66%), produse metalurgice (32,8%) si mijloace si materiale de transport (30%). Aceleasi segemente se remarca prin dinamica si la categoria importuri, unde produsele minerale au consemnat un plus de 44%, mijloacele de transport au avansat cu 44%, iar valoarea produselor metalurgice intrate in tara a urcat cu 40%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri