Preturile productiei industriale, pe plus 1,6%

Preturile productiei industriale au inregistrat, in luna octombrie, o crestere de 1,6% fata de luna precedenta si de 8,2% fata de octombrie 2006, potrivit Institutului National de Statistica.

Fata de luna septembrie, preturile produselor din industria extractiva au inregistrat o crestere cu 3,2%, iar cele din industria prelucratoare si energie electrica si termica, gaze si apa o crestere cu 1,6% respectiv 0,1%.

Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria energetica (+2,3%), industria bunurilor de uz curent (+1,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,6%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital (+1,1%) si industria bunurilor intermediare (+1,0%).

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, cel mai dinamic sector a fost industria extractiva (+21,8%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la energie electrica si termica, gaze si apa (+7,5%) si industria prelucratoare (+7,0%).

Pe marile grupe industriale cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor de uz curent (+10,9%) si produsele industriei energetice (+9,7%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital (+7,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,0%) si industria bunurilor intermediare (+4,9%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri