Bechtel face angajari pentru tronsonul din Salaj al Autostrazii Transilvania

Compania Bechtel a solicitat intalniri cu primarii din opt localitati salajene aflate pe aliniamentul Autostrazii Transilvania, in vederea angajarii de personal care sa lucreze la santierul deschis recent in Salaj, potrivit NewsIn.

„Dat fiind faptul ca lucrarile la tronsonul autostrazii care strabate Salajul au inceput deja, reprezentantii Bechtel ne-au contactat pentru a stabili intalniri cu primarii din opt localitati aflate pe aliniamentul Autostrazii Transilvania”, a declarat, miercuri, prefectul Salajului, Andrei Todea. „Localitatile vizate sunt Zalau, Simleu Silvaniei, Maeriste, Pericei, Ip, Sarmasag, Camar si Nusfalau”, a precizat aceeasi sursa.

Bechtel a inceput angajarile in Salaj inca din 2007, in februarie anul trecut fiind organizata chiar o bursa a locurilor de munca dedicata companiei. Desi circa 1.400 de salajeni si-au depus la vremea respectiva CV-ul pentru un loc de munca, doar 60 dintre ei au fost angajati in 2007. Motivul invocat de Bechtel a fost lipsa calificarilor cerute de companie, la care s-a adaugat faptul ca angajarile se faceau mai mult pentru punctele de lucru din judetele Cluj si Bihor.

Lucrarile la Autostrada Transilvania au demarat in judetul Salaj la inceputul lunii ianuarie, in localitatea Port din comuna Marca, la limita cu judetul Bihor. Pana in prezent au fost amenajate platformele pentru echipele de forare ce vor lucra la zidul de sprijin al autostrazii din zona respectiva. In localitatea Port a fost deja amenajata in cursul anului 2007 o statie de betoane si alte utilitati specifice, in afara aliniamentului autostrazii. Pe teritoriul Salajului autostrada va avea o lungime de 83 de kilometri, principala problema intampinata pana in prezent de constructor fiind sapaturile arheologice si descarcarile de sarcina, mult ramase in urma. Pana in prezent, din cei 83 de kilometri au fost eliberati de sarcina doar 1.420 de metri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri