Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, a declarat ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii". Prima statie de carburanti va fi plasata la kilometrul 49, iar utlima la kilometrul 139 aproape de Cernavoda.

"Ministerul Transporturilor si CNADNR analizeaza in prezent " Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare". In acest sens, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a transmis joi, spre publicare in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice anuntul de participare la licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de concesiune "Lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza tronsonul A2 Bucuresti- Cernavoda", a mentionat directorul general al companiei.

Mihai Grecu estimeaza ca aceste contracte vor fi semnate pana la sfarsitul lunii aprilie si la mijlocul lunii iunie, utilizatorii vor putea cumpara combustibil din benzinarii.

Citeste si:

Pe tronsonul A2 Bucuresti- Cernavoda, pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti au fost luate in considerare ca fiind corespunzatoare spatiilor de servicii urmatoarele locatii: kilometrii 49 plus 000, 66 plus 800 , 88 plus 300, 111 plus 770 si 139 plus 830.

Durata de concesionare a terenurilor va fi de 30 de ani, iar valoarea estimativa a redeventei, precum si pozitia definitiva a amplasamentelor vor fi in conformitate cu "Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare".