Standard & Poor's (S&P) evalueaza ratingul pentru creditele pe termen lung ale Goldman la 'AA-minus', cel de-al patrulea nivel din punct de vedere calitativ, si ratingul pentru creditele pe termen lung ale Lehman la 'A-plus', cel de-al cincilea nivel. Revizuirea perspectivelor sugereaza ca ratingurile ar putea fi coborate in urmatorii doi ani. O scadere a ratingurilor ar putea duce la cresterea costurilor de creditare.

Agentia de evaluare financiara a mentionat ca Goldman a inregistrat cele mai mari profituri pe Wall Street timp de mai multi ani si ca are un nivel solid de lichiditate, insa accentul pe tranzactionare si apetitul "agresiv" pentru risc expun banca la posibile "greseli majore".

Totodata, S&P a anuntat ca Lehman are o baza de finantare stabila si fundamente puternice, insa "ar putea fi grav afectata de o schimbare a perceptiei pietei, oricat de nefondata".

Citeste si:

Reprezentantii celor doua banci nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Goldman este cea mai mare banca de pe Wall Street, din punct de vedere al valorii de piata, iar Lehman este cea de-a patra ca marime.