Dupa capitala si imprejurimile acesteia, cea mai rapida crestere o vor inregistra, in aceeasi perioada, regiunile de Sud (6,2% pe medie) si Nord-Est (6,15% - medie).

Prognoza de primavara in profil teritorial a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) nu ia, insa, in calcul modificarea estimarilor de crestere economica pentru acest an, de la 6,5 la 7,5%, anuntata joi de presedintele CNP, Ion Ghizdeanu.

Regiunea de Nord-Est este cel mai prost plasata dintre cele opt regiuni analizate in functie de produsul intern brut (PIB)/locuitor si de salariul mediu net. Astfel, pana in 2011, PIB-ul/locuitor din aceasta zona va ramane la aproximativ o treime din nivelul national, in timp ce regiunea cea mai bogata, Bucuresti-Ilfov, va continua sa aiba un PIB/locuitor dublu fata de indicatorul pe intreaga tara, mai arata datele CNP.

Citeste si:

Capitala va continua sa aiba cel mai ridicat PIB/locuitor, care ar trebui sa creasca pana la 21.765 euro in 2011, cu 72% peste nivelul de anul trecut. Excluzand Bucurestiul si Ilfovul, judetul cu cel mai ridicat PIB/locuitor va ramane Timisul, cu aproape 13.500 euro in 2011, de la aproape 7.900 anul trecut.

Cel mai sarac, in functie de PIB/locuitor, va ramane judetul Vaslui, care va ajunge, in 2011, la 4.444 euro, de la 2.556 euro anul trecut. Astfel, PIB/locuitor in cel mai sarac judet ar fi de aproape cinci ori mai mic fata de nivelul din capitala.