Peste 5.000 de sindicalisti ai CNS "Cartel ALFA" se vor alatura protestelor initiate de reprezentantii CNSLR Fratia si vor picheta, incepand de astazi, prefecturile din toata tara, a declarat luni liderul sindical Bogdan Hossu.
"Am hotarat sa incepem protestele dupa ce Executivul a aratat ca incearca sa amane la nesfarsit majorarea salariului minim pe economie. Noi ne-am tinut de cuvant si am trimis acea scrisoare Ministerului Muncii, in care justificam motivele pentru care ar trebui majorat salariul minim la 540 de lei, incepand cu 1 iulie, si ni s-a raspuns ca in termen de 10 zile ni se va da un raspuns. Aceasta asa-zisa negociere ar fi trebuit sa aiba loc in iunie si nu in luna in care trebuia sa intre in vigoare majorarea salariala", a explicat Hossu, citat de NewsIn.

Presedintele CNS "Cartel ALFA" a adaugat ca, maine, vor fi prezenti la pichetele organizate in fata Ministerului Muncii si a Ministerului de Finante peste 100 de sindicalisti, care li se vor alatura reprezentantilor CNSLR Fratia.
Bogdan Hossu a tinut sa precizeze ca, in a doua jumatate a lunii iulie, ar putea avea loc un miting de amploare in

Capitala, la care sunt asteptati sa participe peste 20.000 de sindicalisti, din intreaga tara, in cazul in care Executivul refuza sa accepte majorarea salariului minim la 540 de lei.

Negocierile dintre sindicate si Guvern pe marginea majorarii salariului minim s-au incheiat, la mijlocul saptamanii trecute, dupa ce reprezentantii Executivului au decis ca salariul minim sa ramana, cel putin pana la sfarsitul acestui an, la nivelul de 500 de lei, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

"Exista riscul de escaladare a inflatiei, ca urmare a cresterii salariale nesustinute de productivitatea muncii", a motivat Pacuraru decizia Guvernului de a ingheta salariul minim. "Este problema confederatiilor sindicale si a patronatelor aceasta crestere salariala, iar Guvernul nu este factor de negociere in aceste discutii, ci doar mediator", a adaugat ministrul Muncii. La randul sau, ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat ca singurii bani alocati la rectificarea bugetara din 1 iulie vor fi pentru programe de investitii, nu pentru cresteri salariale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri