Membrii sindicatelor din CFR ar putea intra in greva vineri dimineata, in conditiile in care directorul general al CFR Infrastructura, Constantin Manea, a declarat la intrarea la negocieri cu sindicatele ca societatea nu are bani pentru investitiile solicitate de angajati.

"Nu avem buget aprobat pentru 2008, desi am facut mai multe demersuri in acest sens si am solicitat cresterea cheltuieilor de functionare a companiilor feroviare", a declarat Constantin Manea.

El sustine ca nemultumirile personalului din sistemul feroviar sunt legate de reorganizarea activtatii din CFR, ce viza includerea a zece statii de intretinere si patru regulatoare pentru dirijarea circulatiei ferovare.

"Aceasta eficientizare a activitatii ar fi vizat comasarea unor puncte de lucru si redistribuirea in sistem a unor sefi de sectie si sefi de statii, iar acest lucru i-a nemultumit pe sindicalisti", a explicat Manea si a adaugat ca e vorba de sectii de intretinere a liniilor din zona Brasov, Timisoara si Oradea.

Ceferistii anuntasera, luni, ca vor intra in greva vineri timp de sase ore daca nu vor obtine, in urma discutiilor, banii necesari pentru investitiile cerute.

Circulatia trenurilor ar putea fi oprita, astfel, vineri de la ora 7:00 la 13:00, dupa ce Executivul a refuzat sa dea banii alocati pentru investitii la CFR in anul 2008, dupa cum declara, luni, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa.

"Maine (marti-n.r) vom hotari in Comitetul Director daca vom inceta activitatea, insa in proportie de 99,99% pot spune ca aceasta este decizia noastra, pentru ca liderii din teritoriu vin cu mandatul de a intra in greva. Din cei 35.000 de angajati ai CFR, aproape 7.000 vor intrerupe lucrul, incepand cu ora 7 dimineata pana, posibil, ora 13. Este vorba despre toti angajatii din Miscare-Comercial (impiegati de miscare, conductori de tren, operatori si casieri)", declara Popa.

Ceferistii acuza lipsa investitiilor din sistemul feroviar si spun ca starea proasta a infrastructurii pune in pericol siguranta calatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Teren pregatit pentru intrarea pe calea ferata a multinationalelor