Proiectul bugetului de stat pe anul 2009 va fi dezbatut in cadrul unei sedinte de Guvern stabilita pentru astazi, care a fost pregatita, sambata, de o discutie informala la nivelul ministrilor.

Potrivit NewsIn, ministrii au avut o intalnire informala pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul 2009. In cursul zilei de luni, este programata o sedinta de Guvern in cadrul careia se va dezbate noul proiect de buget, care urmeaza a fi trimis Parlamentului.

De altfel, surse parlamentare au estimat ca, dupa 15 ianuarie, proiectul de buget ar urma sa intre in analiza comisiilor de specialitate, astfel ca, in ultima saptamana din ianuarie, sa fie convocata o sesiune extraordinara pentru votarea bugetului pentru 2009.

Cabinetul Tariceanu a trimis, inaintea alegerilor din 30 noiembrie, un proiect de buget pentru a fi dezbatut de Parlament. Guvernul Boc isi va proiecta insa bugetul in functie de prioritatile programului propriu de guvernare. Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul saptamanii trecute, ca deficitul bugetului de stat se plaseaza, in prezent, la 3,67% din PIB si ar putea atinge 4% din PIB pana la finalul acestui an.

Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, a afirmat miercuri, pentru The Money Channel, ca deficitul bugetar va ajunge in 2008 la 5% din PIB, tinta noului guvern de 1,7% din PIB pe 2009 fiind foarte greu de atins, dupa ce veniturile la buget vor scadea, iar cresterea economica ar putea stagna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Guvernul amana dublarea alocatiilor pentru copii pana la 1 august